Zoeken
  • Homeshakers

7 Tips om je kleine ruimte optimaal te gebruiken

Wonen op weinig vierkante meters kan behalve betaalbaar en héél knus ook behoorlijk lastig zijn! Het is een uitdaging om het beste te maken van een kleine ruimte. Een handige indeling is essentieel, want je interieur moet zowel aantrekkelijk als comfortabel zijn. Toch kunnen kleine ruimtes net zo mooi en praktisch zijn als grote. Laat ons je helpen om het meest uit je kleine ruimte te halen met deze 7 makkelijke tips.


1. Slimme opbergmogelijkheden

Denk eens aan een muur tot muur kastenwand, met of zonder deurtjes ervoor, of simpelweg een paar wandplanken; die kunnen zowel handig als decoratief zijn. En wat dacht je van mooie manden met deksels, waarin je rondslingerende spullen kunt verzamelen? Wees creatief met plekken waar je je spullen kunt opbergen. Je zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt!

Instagram: haarkon_*

Apartmenttherapy.com

Pinterest: Ana Ferreira


2. Gebruik multi-functionele meubels

Zoek een paar meubels uit die meerdere functies in één hebben, zoals een slaapbank, een bankje of poef met opbergruimte eronder, of een bed met lades. Die laatste is ideaal voor bijvoorbeeld het opbergen van je winterkleren. Let er wel op dat er genoeg ruimte om je bed heen is om de lades uit te kunnen trekken.

www.mydomaine.com


3. Pas zoveel mogelijk lichte kleuren toe

Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter. Zeker als er weinig natuurlijk licht in je ruimte valt, zijn een lichte vloer en lichte tinten op de muur aan te bevelen.

Kireei.com


4. Houd het simpel

De beste tip om je kleine ruimte groter te laten lijken is nog wel om het simpel te houden. Zorg dat het opgeruimd is. Beperk het gebruik van felle kleuren, drukke patronen en frutsels tot een minimum. Denk bij ieder object en meubelstuk twee keer na of je het echt nodig hebt.

Nordicperspective.com


5. Maximaliseer je licht met spiegels

Spiegels reflecteren licht én je ruimte, en laten een kamer dus groter lijken. Je kunt natuurlijk één grote spiegel toepassen, of verschillende kleine naast en boven elkaar. Spiegels zijn helemaal trendy op het moment, dus laat je gerust gaan. Ze mogen in alle vormen en maten!

Pinterest, Caroline Wilder


6. Grote meubelstukken, vloerkleden en kunst

Het klinkt erg tegenstrijdig, maar de toepassing van grote meubels, kamerbrede vloerkleden en een super-sized kunstwerk kunnen een ruimte groter doen lijken. Juist de combinatie van heel veel kleine meubeltjes en spullen zorgt ervoor dat je ruimte kleiner lijkt, omdat het onrustig wordt.

apartmenttherapy.com

Photo: Design Milk, via Decorist.com


7. Licht, luchtig en ruimtelijk

Je wilt ervoor zorgen dat je zo ver mogelijk kunt kijken in je ruimte, dus glas en andere transparante materialen zijn een mooie aanvulling. Ze creëren de illusie dat je ruimte groter is dan in werkelijkheid. Blijf weg van zware stoffen, vooral bij je ramen, want je wilt zoveel mogelijk ruimtelijkheid en licht. Gebruik lichtgewicht, zachte en lichtgekleurde stoffering.

apartmenttherapy.comWe zijn benieuwd naar jouw ervaringen met klein ruimtes. Herken je het probleem, en helpen deze tips jou? Heb jij goeie ideeën voor kleine ruimtes die wij nog niet kennen? Of heb je een interieurprobleem waar je wat hulp bij kunt gebruiken? Laat het ons weten!


We kunnen er een blog aan wijden of je concreet helpen met het maken van een interieurplan. Kijk op onze website voor onze pakketten en volg ons voor de laatste trends, designs en nieuwtjes, ook op Facebook en Instagram.

www.instagram.com/homeshakers_official

www.facebook.com/homeshakersofficial

36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven