Zoeken
  • Homeshakers

De top 5 interieur trends van 2019


We beginnen het jaar met een frisse start en daarom hebben wij voor jullie de interieur trends van 2019 op een rij gezet.


Woontrend #1 De kleur Spiced Honey


De kleur van het jaar! Flexa heeft dit jaar gekozen voor een kleur die een sfeer van positiviteit en optimisme brengt. Deze kleur nodigt licht uit in je ruimte. Spiced honey kan erg goed gecombineerd worden met andere kleuren, bijvoorbeeld: zachte pasteltinten om rust creëren, dieprood en turquoise voor een ontspannende sfeer, en met levendige, heldere, stimulerende kleuren.


Bron: Flexa


Woontrend #2 Goud


Goud zie je overal in terugkomen, vooral in accessoires. Metaal met goudafwerking is een van de trends in 2019. Goud combineert met alle verschillende kleuren in jouw interieur en geeft het een strakke, moderne look.

Bron: sousou_diysign.de


Woontrend #3 Ronde vormen


In 2019 kom je minder rechte lijnen en hoeken tegen in meubels. Er wordt vooral gebruik gemaakt van ronde, organische vormen, die rust geven in je interieur. We zien ze terug in tafels, stoelen, vloerkleden, en zelfs in badkamers!

Vind jij het nou lastig om ronde vormen te gebruiken, vervang dan eens een rechthoekig item voor een rond. Zo kun je goed zien dat recht en rond goed te combineren vallen.

Bron: @elledecorationdk


Woontrend #4 Contrast


Contrast wordt al jaren toegepast in de interieurwereld. In 2018 was colour-blocking trending. In 2019 gaan we hier op een subtielere manier mee door, door kleuren uit dezelfde kleurgroep te combineren. Iets meer ton-sur-ton dus. Er wordt veel gebruik gemaakt van pasteltinten, beige tinten, okergeel, donkerbruin, wijnrood, donkerpaars, petrol blauw en donkergroen.

Bron: Binnenhuisadviseurs.nl


Woontrend #5 Natuur


Mensen gaan steeds bewuster leven en consumeren, en ook in 2019 blijft duurzaamheid belangrijk in de interieurbranche. Dit zetten we in 2019 gewoon door. Om de natuur naar binnen te halen wordt veel gebruik gemaakt van planten in de verschillende ruimtes: de woonkamer, slaapkamer en zelfs de badkamer ontkomen er niet aan.

Bron: homeandgarden.nl (Pinterest)27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven