Zoeken
  • Homeshakers

Top 8 interieur trends 2018, gespot bij Maison & Objet

Hier issie dan, onze top 8 interieurtrends voor 2018, gezien op de Maison & Objet in Parijs, één van de grootste en meest inspirerende interieur- en designbeurzen van Europa. We hebben ons weer vergaapt aan al dat moois van bekende en minder bekende designers; een overvloed aan uitgesproken, maar ook ingetogen meubels, verlichting, vloerkleden, behangetjes, en decoratieve producten; van mintgroene fluwelen poefjes tot aan mond-geblazen glazen hanglampen van een meter hoog, een gouden imitatiebloemenzee, en prachtige lampenkapjes van Japans gelakt hout. Daarover ook meer in volgende blogs. Nu dus eerst de top 8 volgens ons:


1. Spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Ze zijn overal, veelal rond, maar ook zeshoekig, of samengesteld uit verschillende kleinere stukken, van gekleurd spiegelglas, en hier en daar een parelmoer of metallic finish. Bekijk jezelf eens in zo’n fancy spiegel, en laat je verrassen door het effect!

Gezien bij Brucs


Design: Selletiworld


2. Fluweel

We hebben al eerder laten zien dat fluweel het helemaal is dit jaar, en het komt dan ook echt in alles terug: banken, eetkamerstoelen, poefjes, kussens, gordijnen, kledinghaken/knoppen, fifties geïnspireerde meubels, en lampenkappen. Als je kiest voor fluweel, zit je dus goed, maar dan wel in de juiste kleuren.

Onbekend (niet onbemind)


Gezien bij Mambo Unlimited Ideas


3. Pastel- en juweeltinten, met felle kleuren

We zien veel pastelkleuren, zoals mintgroen, zalmroze, lichtblauw, en de vergrijsde tinten daarvan terugkomen in meubels en decoratie. De juweeltinten smaragdgroen, saffierblauw, turquoise en afgeleiden combineren goed met felle kleuren zoals geel, rood, paars, blauw, fuchsia en oranje. Niets lijkt te gek!

Gezien bij Notre Monde


Gezien bij Judeco

Onbekend (niet onbemind)


4. Metallics

Goud was het thema van Maison & Objet, en we hebben het dan ook veelvuldig gespot, zowel in hoogglans als matte finish. Daarnaast wordt koper vervangen door messing dit jaar.

Design: Toni Grilo

Gezien bij Judeco


5. Textuur combinaties

Een schapenvachtje op een fluwelen bank, kussens van grof geweven stoffen samen met satijn, het kan allemaal. Tegenstellingen in textuur prikkelen je zintuigen, en maken je interieur spannender.

Gezien bij Pol's Potten

Fluweel, bamboe, marmer, messing, glas, en grove weefsels gecombineerd


6. Organische versus geometrisch

De tegenstelling dit jaar zit em niet alleen in de materialen, texturen en kleuren, maar ook in de vormen van de designs. Ronde, organische vormen worden gecombineerd met rechte, geometrische in sofa’s, stoelen en meubelstukken. Probeer het thuis ook eens, je zult zien dat het een verrassend effect heeft.

Gezien bij Mambo Unlimited Ideas


7. Behang

Met behang maak je een statement, en kun je de sfeer van een ruimte in één keer compleet naar je hand zetten. We zien het in uiteenlopende prints, ton-sur-ton, eclectisch veelkleurig, geometrisch, bloemenpatronen, botanisch, gemarmerd, veelal als verbinder van meubels en decoratieve producten van verschillende stijlen.

Gezien bij Fancy

Onbekend (niet onbemind)


8. Botanische trend

Deze gaat al een tijdje mee, en lijkt nog lang niet uitgespeeld. Prints van bloemen en planten, hier en daar een nepcactus, en zelfs hele bloemenvelden van zijde. Beperk je vooral niet tot alleen groen voor wat normaal gesproken groen is.Alledrie gezien bij Fancy


We hebben natuurlijk nog veel meer wat we met jullie willen delen, en dan gaan we ook zeker doen de komende tijd. Mayura, een enorm creatieve dame met een grote liefde voor interieur, gaat ons team versterken als blogger. Houd onze blog en social media dus in de gaten voor updates over onze favoriete designs, trends en designers, en voor de laatste Homeshakers nieuwtjes. Laat ons weten hoe we je nog meer kunnen inspireren, door een reactie te plaatsen:

Facebook: https://www.facebook.com/homeshakersofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/homeshakers_official/


Ben je er nu helemaal klaar voor om je interieur aan te pakken, ga dan nu direct met ons aan de slag: https://www.homeshakers.com/start-je-project. We bieden hulp bij kleurvragen en indelingsvragen, inspiratie voor styling, en complete ontwerpen voor jouw kamer, in jouw stijl en binnen jouw budget. Mocht dat je te snel gaan, vraag dan eerst een gratis consult aan: https://www.homeshakers.com/gratis-consult.


Wij zijn er klaar voor, tot gauw!


Het Homeshakers team.


101 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven