Zoeken
  • Homeshakers

Opruimen met Marie Kondo


We hebben het allemaal, een huis vol met spullen. Weet jij precies wat je hebt en waar het ligt? Met deze tips van Marie Kondo leven wij allemaal toe naar een opgeruimd huis!


Marie Kondo, voor degenen die haar nog niet kennen, is een beroemdheid op het gebied van opruimen en organiseren. Iedereen die haar boek of Netflix show heeft gezien zweert bij haar KonMari methode. Wij geven jullie de tips om deze methode toe te passen.

Bron: www.konmari.com#1 Geef toe aan het opruimen


Dit klinkt misschien raar voor velen van jullie, maar volgens Marie Kondo is het heel belangrijk om jezelf helemaal over te geven aan het opruimen, want het is een hels karwei. Je moet er echt 100% voor gaan, alleen dan zal het opruimen een succes zijn.


#2 Opruimen per categorie


De KonMari methode is heel duidelijk: opruimen doen we per categorie en niet per locatie! Er zijn 4 categorieën, we beginnen altijd met kleding, daarna met boeken en papieren, dan met Komono (kleine spullen) en uiteindelijk met de items die emotionele waarde hebben. Door deze categorieën aan te houden pak je het hele huis aan in plaats van verschillende ruimtes.


#3 Spark joy


Op het moment dat al je kleding op een stapel ligt, begint het echte werk. Waarschijnlijk heb je veel meer kleding dan gedacht, en waar begin je dan precies met opruimen? Spark joy is je antwoord. Pak elk kledingstuk vast. Wanneer je het vast hebt, voel je je dan gelukkig? Geeft het je voldoening? Wanneer je dit niet hebt, is het antwoord heel simpel: dit kledingstuk hoort niet in jouw kast.


#4 Opvouwen


Voor het vouwen van kleding heeft Marie Kondo een speciale manier. De kleding vouw je zo op dat er nog maar een klein vierkantje overblijft. Het vierkant wat overblijft wordt staand in de kast gezet. Zo heb je een goed overzicht van welk kledingstuk waar ligt.

Bron: www.elcomodelascosas.com


#5 Opbergen


Komono, ofwel alle kleine spullen in huis, moeten allemaal een plek krijgen. De beste manier om alle losse en kleine spullen in huis op te bergen is door middel van dozen! Door verschillende dozen kunnen er weer vakken worden gecreëerd in bijvoorbeeld een la. Zo organiseer je makkelijk alle losse spullen.


#6 Bedanken


Als laatste tip wil Marie meegeven om elk stuk dat weg gaat te bedanken. Je bedankt het product of kledingstuk voor wat het jou gegeven heeft. Marie geeft zelf toe, dat dit vreemd is voor veel mensen, maar uiteindelijk zal dit veel positiviteit met zich mee brengen.


Wij hopen dat deze tips jullie zullen helpen met het verwezenlijken van jullie droomhuis, zonder rommel! Wij gaan in ieder geval aan de slag!

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven