Zoeken
  • Homeshakers

Samenwonen? Combineer stijlen zonder stress

Je besluit niet zomaar even om samen te gaan wonen met je lief. En, ook al ben je ‘head over heels’, het is best een beetje spannend! Misschien maak je je nu al zorgen over het samenstellen van jullie gezamenlijke interieur. Die lelijke afgeleefde fauteuil bijvoorbeeld, een erfstuk van zijn opa, die komt er echt niet in bij jou. Of dat schreeuwerige tapijt van haar, met die wilde print…

Wij begrijpen het probleem volledig! Het mixen van stijlen is lastig, zeker als je niet dezelfde smaak hebt. Wij hebben daarom hieronder een aantal interieurtips uitgelicht om jullie te helpen je interieurs te combineren.


Schilder een muur in een contrasterende kleur

Een donkere, verzadigde kleur zorgt voor een balans met delicate meubels en vrouwelijke elementen. Een nachtblauwe muur doet het bijvoorbeeld goed bij lichtere, neutrale tinten. Als je voornamelijk zware, donkere meubelstukken en decoratie hebt, dan is een lichtere felle kleur op de muur een idee.

Bron: pinterest


Mix verschillende patronen

Uitgesproken prints en patronen op kussens, tapijten en gordijnen kunnen goed gemixt worden met wat neutralere stukken. Brede en smalle streepmotieven, ruiten en blokken brengen wat rust in het geheel.

Bron: pinterest
Doe rustig aan met felle kleuren

Het is geen enkel probleem als je geen afscheid kan nemen van dat grasgroene vloerkleed of die felrode stoel. Door neutrale of vergrijsde kleuren hiermee te combineren creëer je wat rust, en voorkom je een overkill aan kleuren.

Bron: Pinterest


Voeg zwart toe

Als je een vrouwelijk interieur wat neutraler wilt maken, dan is het toevoegen van wat zwarte elementen een goed idee. Je kunt een deur zwart schilderen, of wat ebbenkleurige kleine meubelstukken, accessoires of decoratie toevoegen.


Bron: Pinterest

Bron: Pinterest


Combineer materialen

Het mixen van verschillende materialen en texturen zorgt voor een wat spannender en uniek interieur. Kleinere meubelstukken van donker hout, zoals een stevige salontafel, combineren bijvoorbeeld goed met delicate meubelstoffen, ranke metalen objecten en fluwelen gordijnen. Leren details, zoals een fotolijst of een tijdschriftenhouder, geven een mannelijke touch, mocht die nog ontbreken.

Bron: Pinterest


Hang opvallende kunst op

Je creëert contrast (met het overwegend mannelijke of juist vrouwelijke interieur) door opvallende kunststukken aan de muur te hangen: één grote, of een aantal kleinere met grafische zwart-wit of andere colour-blocking prints. Een uitgesproken behang kan een gelijksoortig effect hebben.

Bron: Homepolish

Bron: Pinterest


Combineer recht en rond, hard en zacht

Meubelstukken met rechte hoeken en lijnen gaan goed samen met meer organisch gevormde objecten. Een oversized puffy bank kan prima gecombineerd worden met een paar strakke bijzettafels in metaal en glas.Met deze tips gaat het zeker lukken om een interieur samen te stellen waar jullie allebei blij van worden. Wees creatief en open-minded. Je zult verrast zijn hoe goed je zijn/haar favoriete - in jouw ogen afschuwelijke - meubelstuk kunt combineren tot een aantrekkelijk geheel.


164 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven