Zoeken
  • Homeshakers

Verlichting: nieuwe designs


Er is veel moois te krijgen op het gebied van verlichting. Wie kent nou niet de - zeer betaalbare - Maskros lamp van IKEA, die we laatst nog hebben aanbevolen in een babykamer ontwerp? Of de iets prijzigere Octo van Secto, die je inmiddels overal terugziet in woonkamers, winkel en restaurants? Het leuke van óns vak is dat we voortdurend op zoek zijn naar de nieuwste trends, ontwerpen en designers, en die delen we graag met je.


Hout, vilt, papier en keramiek

We zien veel verschillende materialen terug in de nieuwe designverlichting. De keramieken lampenkappen van Lyngard Ceramics uit de UK zijn onze absolute beursfavoriet, vooral de Facet Lustred Pendant. De eenvoud van de ingetogen lampenkapjes van Kishu+ van hout met Japans lakwerk is ook prachtig, zeker als je er meer bij elkaar hangt. Het nieuwe merk kngb presenteert een stoere, staande lamp van hout, leer en vilt, die mooi diffuus licht geeft. Tom Rossau verwerkt berkenfineer tot grote bloemvormige wandlampen, die bijna van koper gemaakt lijken. Coralie Beauchamp’s futuristische ontwerpen doen het goed in zowel een retro als modern interieur.

Lyngard Ceramics


Kishu+


kngb


Tom Rossau


Coralie Beauchamp


Glas, glas en nog eens glas

Glas blijft een van de favoriete materialen, of het nu om hanglampen, staande- of wandlampen gaat. We zien veel organische vormen, subtiel gebruik van kleur en zelfs metallic toplagen voor een sprookjesachtig effect. Tom Dixon is een favoriet (en niet eens echt een nieuw design hier), Ebb & Flow en wauw, wat een pareltjes van Formagenda.

Tom Dixon


Ebb & Flow


Bomma


Bomma


Formagenda


Sfeerbepalend en decoratief

Clusters hanglampen van gaasachtig materiaal, en schaalvormige kappen van dunne, metalen spijltjes zorgen voor een sprookjesachtige, romantische en soms bohémien sfeer.

Deze prachtige muurdecoratie kwamen we tegen aan de buitenkant van een beursstand, en we zijn compleet vergeten te noteren om welk merk het hier gaat.

Onbekend


Forestier


Onbekend


Retro en industrieel

De wandlampjes van Gong vallen met name op, omdat ze - heel tegenstrijdig - wegvallen tegen het mooie, bijpassende retrobehang. Zo zie je maar weer, wat een behangetje al niet kan doen (daarover meer in een volgende blog). Ook mooi, en een beetje futuristisch: verlichting van Icone, die in de muur verdwijnt of juist er uit tevoorschijn komt op commando, voor de mensen die serieus met een interieurarchitect aan de slag gaan. Bert Frank is een interessante combi van retro en moderne vormgeving. En de ‘tandwielen’ van DCW Éditions zijn lekker industrieel.

Gong


Icone


Bert Frank


DCW ÉditionsGenoeg verlichtingsinspiratie? Of heb je hulp nodig bij het bepalen welke verlichting het best past in jouw interieur? Laat ons je helpen!


Kijk op onze website voor onze pakketten en volg ons voor de laatste trends, designs en nieuwtjes, ook op Facebook en Instagram. We horen graag van je wat je van onze posts vindt, hoe we jou nog meer kunnen inspireren, en hoe we je kunnen helpen met je interieur!


www.instagram.com/homeshakers_official

www.facebook.com/homeshakersofficial

48 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven