veelgestelde vragen
voor designers

Hoe gaat het online designproces in zijn werk?

Op het moment dat je als designer een opdracht aanneemt, wordt het online designproces gestart en lever je een ontwerpvoorstel aan, gebaseerd op de wensen van je klant. Wanneer de klant het concept heeft goedgekeurd, werk je samen verder via je persoonlijke Homeshakers mailadres om alle details af te ronden van het uiteindelijke design. Afhankelijk van het gekozen pakket kan dit design bestaan uit een sfeerbeeld met een uitgebreid styling pakket, een 2D visualisatie van de ruimte met meubels, decoratie, en uitleg, een plattegrond, en een 3D visualisatie. Voor de premium en deluxe shake wordt ook een shopping lijst aangemaakt.

 

Hoeveel tijd neemt het opleveren van een online designpakket in beslag?

De pakketten bevatten verschillende onderdelen, dus de tijdsduur zal afhangen van het soort project/pakket waar je aan werkt. Daarnaast heeft elke designer natuurlijk zijn/haar eigen aanpak. Om een indicatie te geven: van de premium shake wordt de benodigde tijd (voor ontwerpen + communicatie met de klant) op gemiddeld 5 uur geschat. Deze inschatting is gebaseerd op het volgende:

  • Intake + moodboards samenstellen: 1 uur

  • Ontwerpfase: 3 uur

  • Uitwerken uiteindelijke design + shoppinglist: 1 uur.

Hoe verloopt de planning van een online designpakket?

Het designproces van bijvoorbeeld de premium shake, met een projectduur van maximaal 15 werkdagen, verloopt meestal als volgt:

  • Dag 1 (binnen 72 uur na het aannemen van de opdracht): Je hebt het intakegesprek met je klant en bespreekt zijn/haar wensen en ideeën.

  • Dag 1-4: Je maakt vervolgens moodboards. Samen met je klant kom je tot overeenstemming over hoe de ruimte er in grote lijnen uit moet gaan zien.

  • Dag 5-13: Je maakt een visueel voorstel voor de ruimte, inclusief kleurgebruik, meubels, accessoires, en een plattegrond met meubelplaatsing. Op basis van de feedback van de klant maak je een definitief ontwerp met uitleg en tips.

  • Dag 14-15: je maakt een persoonlijke shopping lijst voor je klant op basis van het ontwerp.

Hoe communiceer ik met mijn klant nadat ik een project heb aangenomen?

Na het intakegesprek net je klant, dat zowel telefonisch als via Skype (of Whatsapp, Facetime etc.) kan verlopen, gaat alle communicatie in principe via je persoonlijke Homeshakers e-mailadres. Dat werkt efficiënt, en op die manier is de meeste informatie-uitwisseling centraal opgeslagen.

Welke kosten vallen er binnen een designbudget en wat moet ik doen als het aangegeven budget niet toereikend blijkt voor de wensen van mijn klant?

Kosten die binnen het budget vallen zijn alle inrichtingskosten inclusief BTW. Denk aan meubels, verf, accessoires etc. Kosten die niet in het budget worden meegerekend zijn verzendkosten en arbeidskosten. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk binnen het gewenste budget gewerkt wordt. Indien een budget onrealistisch blijkt, adviseer dan je klant om ofwel de verwachtingen bij te stellen, ofwel het budget aan te passen.

Waar kan ik producten sourcen voor het opstellen van mijn shopping advies aan de klant?

Je kunt producten van elke shop sourcen, zolang deze producten online beschikbaar zijn en de klant deze zelfstandig kan aankopen (het is dus niet mogelijk om via een groothandel in te kopen). Op maat gemaakte producten en producten met een langere levertijd zijn ook prima, zolang de betaling en de verzending door de klant zelf te regelen zijn. Indien dit niet mogelijk is, dan is het product ongeschikt om aan de shoppinglijst toegevoegd te worden.

Wat is de beste wijze om materialen aan mijn klant adviseren?

Je kunt natuurlijk voorstellen doen voor materialen voor afwerking (zoals o.a. verf, tegels, behang, hang en sluitwerk enz.) en op maat gemaakte items en inbouwmeubels. In dat geval moet duidelijk gecommuniceerd worden aan de klant dat een gecertificeerde partij de exacte maten zal moeten opnemen, zodat de juiste bestelling kan worden gedaan met betrekking tot afmetingen en hoeveelheden.

Wanneer en hoe word ik uitbetaald?

De opdracht wordt binnen 10 werkdagen na het aanleveren van je designconcept aan je uitbetaald. De vergoeding bedraagt 80% van de prijs van het gekozen designpakket en het duurt gemiddeld 2 tot 3 werkdagen voordat het bedrag op je rekening staat.

Staan jullie open voor nieuw talent?

Er is altijd ruimte voor talent! Om aan de slag te kunnen bij onze designteam wordt je gevraagd naar je kwalificaties, je werkervaring en je portfolio. Stuur je motivatiebrief, CV en beeldmateriaal (.jpg/.png) met een omschrijving van hoe jij denkt impact te kunnen maken bij Homeshakers naar hello@homeshakers.com, en je hoort van ons!

Wat moet ik doen wanneer de klant mij benadert na het afronden van de opdracht?


Wanneer een klant je na het afronden van je opdracht benadert met vragen of aanpassingen, kun je contact opnemen met designers@homeshakers.com, en wij regelen de afhandeling met je klant.

Kan mijn ontwerp gefotografeerd worden nadat het door de klant uitgevoerd is?

Wij weten hoe belangrijk het is om een sterk portfolio op te bouwen en we willen je graag helpen om mooie foto’s van je projecten te verkrijgen. Het is bij ons mogelijk om een professionele interieurshoot in te plannen in overleg met de klant. Neem contact op met designers@homeshakers.com en informeer naar de mogelijkheden.

Sluit je aan bij ons designteam!

Stuur je aanvraag naar designers@homeshakers.com.